Haber

Bekir Başevirgen: “Yerli ve Milli Olduğunu İddia Eden Devlet, Hayvan İthalatının Önünü Açarak Gerçek Yüzünü Ortaya Koydu”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine baktığımızda hayvan boyutuyla ilgili herhangi bir yükümüzün olmadığı anlaşılıyor. Peki et ve hayvan ithalatına neden izin veriliyor? Artış sebebi” Et fiyatlarındaki düşüşün üretimdeki düşüşten çok maliyetlerin artmasından kaynaklandığını anlatan Demir, “Maliyetlerin düşürülmesi ya da vatandaşın alım gücünün artırılması gerekiyor. Yerli ve milli olduğunu iddia eden hükümet, hayvan ithalatının önünü açarak gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.”

CHP Manisa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başeviregen, Ankara’da bir kasap ziyareti yaptı. Kırmızı ette yaşanan artışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başevirgen, vatandaşların et alma şansının kalmadığını belirtti. Kasap kıymanın ağırlığının 200 lira, kuşbaşının 230 lira, bonfilenin ise 500 lira olduğunu söyledi. Başevirgen’in asgari ücretle bifteği alma şansı olup olmadığı sorusuna kasap, “Hayır, önceden de yiyemezdi. Şimdi hiç yiyemiyor” dedi. Sakatat fiyatlarının arttığını ve bu nedenle fırsatçıların gününün geçtiğini belirten kasap, “140-130 liraya kıyma satıyorlar. Bunun içeriğini biz biliyoruz ama vatandaş bilmiyor.”

Başevirgen’in bu koşullarda et fiyatlarının nasıl olacağını sorması üzerine kasap, “Ramazan’da daha da artacak. Bu her yıl oldu. Her yıl artış oldu. Ramazan’da daha da artıyor. Kıyma oluyor” dedi. 200 lira olan ramazanda 260-270 oluyor.” cevabı verdi.

“GÖNÜLÜ YAPTIRMAK İÇİN GELİYORLAR”

Kasap, sakatat satışıyla ilgili olarak, “Kıymadan kalp yaptırmaya gelenler var. ‘Kıyma alır mısın’ diyorlar” diyen kasap, durumu sorunca kasap, “Ben kıyma alır mıyım? inşallah uygun olur. Umudumuz o taraftadır. Umudum var. Umarım yeterli olur.”

BASEVİRGEN: ET VE HAYVAN İTHALATINA NEDEN İZİN VERİLİYOR?

Konuyla ilgili bir açıklama da yapan Başevirgen; Kırmızı et üretiminin 2 milyon ton civarında olduğunu ve bunun yüzde 75’inin dana eti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ülkemizde yılda yaklaşık 1,5 milyon ton sığır eti ihtiyacı var. Bu üretimi karşılamak için 5,5 milyon civarında büyükbaş kesim yapılması gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bilgilerine bakıldığında anlaşılıyor. hayvan büyüklüğü açısından bir sıkıntımız yok.Bu rakamlar yayınlansa et ve hayvan ithal etmeden de rahatlıkla kendi kendimize yetebiliriz.O zaman et ve hayvan ithalatına neden izin veriliyor? et fiyatları üretimdeki azalmadan çok maliyetlerin artmasından kaynaklanıyor.Milli olduğunu iddia eden hükümet, hayvan ithalatının önünü açarak gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi.

merkezajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu