Haber

CHP Kadın Kolları, Pazar Yeri Şömine kampanyası kapsamında Manisa ve Artvin’de pazarcıları ziyaret etti

C HP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, “Pazar Yeri Şömine” kampanyası kapsamında bu kez Manisa ve Artvin’de pazarcıları ve alışveriş yapanları ziyaret etti. Pazarcıya konuşan HP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal, “Bunun nedeni mazot, herkesin bahanesi mazot, Bursa’dan, Anamur’dan, Antalya’dan, mazottan arabalar geliyor… Bir an önce müdahale etmeleri gerekiyor. Böyle gitmez.” söz konusu. CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç’in görüştüğü pazarcı, “Vatandaşın alım gücü düştü, biz de şevkle çalışamıyoruz. Geleni dolduramayan üretici de tüketici de memnun değil.” çanta ve git.”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, artan meyve ve sebze sayıları nedeniyle halkın alım gücünün düşmesini protesto etmeye devam ediyor. 81 il ve 973 ilçede stant açan CHP Kadın Kolları, kadınların kışa hazırlanmak için alışveriş yapmak zorunda kaldıkları bu dönemde akşam yemek pişirmek için yiyecek alamadıklarını vurguluyor. Bu kapsamda CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal ile CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç, pazarcılar ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

“ENDİŞE OYNUYORUZ, AÇIĞIZ”

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal’ın perşembe pazarında görüştüğü hanımefendi, “Yürüyüş yağmurundan korunmak için şemsiye açtık. Kışın fasulye yiyemeyeceğiz” dedi. Bir başka vatandaş artan gıda enflasyonuna “Mağduru oynuyoruz, açız, millet yerden topluyor, pazar toparlandıktan sonra böyle bir şey olur mu? Nedir bu pahalılık?”

“10 LİRAYA ÜZÜMÜ ALDIĞIMDA ŞU ANDA 35 LİRA OLUYOR”

Bazı pazarlamacılar, “İnsanlar eve bir şey götüremiyor”, “Pasaport çıkardım, yurt dışına çıkacağım”, “İklimin getirdiği şartlardan dolayı ürün sıkıntısı var ama bunlar da ürünleri etkiliyor” diyor. Akaryakıtın pahalılığına”, “Çarşıya gidin, burada yaprak yaprak bir deste para verin. Zamları görebilirsiniz, 10 liradan üzüm alırken şimdi 35 lira” dedi.

“YAKIT YÜKSELTMELERİNE HEMEN MÜDAHALE ETMELERİ GEREKİYOR”

Mazot fiyatlarından şikayetçi olan pazarcı, “Bu mazottan dolayı, herkesin bahanesi mazot, Bursa’dan, Anamur’dan, Antalya’dan, mazottan otomobil geliyor… Bir an önce müdahale etmeleri gerekiyor. Zam olacak, Zam öncesi tüm fiyatlar zamlanacak” dedi.

Başkan Uysal da şunları ifade etti:

“SATIN ALMA GÜCÜ DÜŞTÜ, YOKSULLUK ARTIŞINI YÜKLEDİ”

“Çarşıda durum vahim, alım güçleri düşmüş, zammı da yoksulların sırtına yüklemişler. Sarayın günlük harcırahı 18 milyon, 18 milyonla kaç ailenin karnını doyuracağını hepiniz biliyorsunuz. 120 Pişirmeye kalktığınızda 250 liraya bir tencere kaynıyor.”

CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç’in görüştüğü pazarcı Hülya Dokur da alım gücünün düşük olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ GELME ÇANTASINI DOLDURARAK GİTMEYİNDEN MEMNUN DEĞİL”

“Ürettiğimizin maliyeti satış fiyatımızdan farklı… İşin fiyatına 35’in üstüne diyemeyiz, 30’un altı da bizi korumaz. Aldığımız eserler esasen köyden buraya gelene kadar fiyatını kaybediyor. Vatandaşın alım gücü düştü biz de isteyerek çalışamıyoruz.Üreten de tüketici de memnun değil diyoruz.Vatandaş alım gücü olmadığı için aldığının yarım kilo 1 kilosunu alıyor. 4-5 kilo alırdım çünkü petrolde olduğu gibi kimsenin maaşına veya üreticisine yansımaz.Herkese yetmiyor çünkü her zaman bir gideri var.

esenyurt-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu