Haber

Depremzedeler, onlara destek olmak için yola çıkanları da unutmadı.

Depremzedeler takviye için yola çıkanları da unutmadı.

Adıyaman’ın girişinde kazanlar kaynatılır ve yardıma gelenlere bedava yemek ikram edilir.

Acılarını unutup yardıma gelenler için seferber oldular.

GAZİANTEP Yüzyılın felaketinin ardından bir araya gelen Türkiye’nin dört bir yanından depremzedeler için yardım yağarken, bölgedeki depremzedeler kendilerine yardıma gelenler için mücadele ediyor. Adıyaman’a 30 kilometre uzaklıktaki 4 bin nüfuslu Şambayat ilçesinde faaliyet gösteren Şambayat Yardımlaşma Derneği, ana yola kurduğu sofrada yolculara yemek ikram ediyor. Dernek üyeleri ellerinde sıcak yemek bedava pankartı ile yoldan geçenleri yemeğe davet ediyor.

10 ili etkileyen ve yaklaşık 36 bin kişinin ölümüne neden olan iki büyük depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sona erdi. 228. saatte Hatay’da umutlar kurtarılırken, bir anne ve iki çocuğu sağ olarak kurtarılırken, Türkiye bölgeye yardıma kenetlendi. Bölgede yaşayan depremzedeler, hem Türkiye’den hem de dünyanın dört bir yanından bölgeye gelen yardımlara kayıtsız kalmıyor. Depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman’a gelen kurtarma ekipleri ve hayırseverler, kente 30 kilometre uzaklıkta yol ortasında ‘Sıcak yemek bedava’ yazan pankartla karşılandı. Araçların önünü keserek halkı yemeğe davet eden Dernek üyeleri, tencerelerin arkasına kurdukları masalarda yolculara yemek ikramında bulunuyor.

Şambayat Yardım Derneği Başkanı Mehmet Menteş, deprem nedeniyle zor günler geçirdikleri bu günlerde kendilerine destek olmaya gelenlere duyarsız kalmak istemediklerini belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanından erzak getiren insanlarımız var. Böyle bir zamanda bizi yalnız bırakmadı ve dernek olarak kendilerine yemek ikramında bulunuyoruz. Ayrıca sarsıntı da şok edici. “Bazı fırsatçıların bu nedenle gıda fiyatlarını artırdıklarını duyduk. Fırsat vermemek adına kapımız herkese açık. Adıyaman’a giden 4-5 bin kişiye bedava yemek veriyoruz, adını bile bilmediğimiz bir bağışçıdan erzak alıyoruz.” kazanların arka kısmındaki patates ve soğanların kabuklarını soyarak gün boyu pişirin.

Karşıdan karşıya geçerken inip yemek yemesi için davet edilen yolculardan Metin Yıldız, “Halkımız yardımsever.

haber-bunyan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu