En büyük şehir sergisi “Sarı İz”
En büyük şehir sergisi
“Sarı İzi”
Türkiye’de yenilikçi ve çağdaş inşaatın öncü ismi Türk Ytong, 60’ıncı yılını benzersiz bir sanat etkinliğiyle kutluyor. Gazbeton sektörünün lider firması Türk Ytong, ikonik ürün ambalajlarını sanatçıların eserleriyle yeniden tasarlayarak şehri bir stant alanına dönüştürerek alanında bir ilke imza atıyor.
Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü ve Cumhuriyetin 60’ıncı yıl dönümünde çağdaş yaşama, mimari kültüre, çevreye ve doğaya saygıyı sanatla birleştirerek şehir yaşamına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını söyledi. Türk Ytong.
Türkiye’de inşaat sektörüne yenilikçi ekipman ve hizmetler sunan Türk Ytong, inşaat sektörünün modernleşmesine yaptığı katkılara, şehirleşmeye, çağdaş ve kaliteli inşaata gösterdiği özene bir yenisini daha ekliyor. Kuruluşunun 60. yılında sektöründe bir farka daha imza atan Türk Ytong, herkes tarafından bilinen ve sevilen sarı ikonik ürün ambalajlarını başarılı genç sanatçıların dokunuşlarıyla sanat eserlerine dönüştürüyor. Ambalajlar Kasım ayında başta İstanbul olmak üzere birçok şehre yayılarak şantiyeleri açık sanat stantlarına dönüştürüyor. Sanatçılar Burak Beceren, Meltem ŞahinVe Piknik ÇalışmalarıEserlerinin yer aldığı Sarı Ytong paketleri, bulundukları her yerde sanatın estetiğini ve yaratıcılığını şehir yaşamıyla birleştirerek renklendiriyor.
İnşaattan stand salonuna
‘Türk Ytong’un pazar lideri olarak sorumlulukları kapsamında hem departman paydaşlarına hem de inşaat kültürüne değer katan çalışmalarının son örneği. Sarının İzi ‘ projesi iki aşamadan oluşuyor. “Sarı İzi” ilk adımda Ytong’un ikonik sarı ambalajına basılan üç yaratıcı ismin eserleriyle başlıyor. Tasarımların bulunduğu ambalajlar şantiyelere dağıtılırken sanat da şehrin her yerine yayılıyor.
Mekan Yaratmanın Ötesinde: Sarının İzi
Ytong’un yaşam alanlarına kattığı faydaların ilham kaynağı, tasarım ve sanat platformu Mercado aracılığıyla üç yaratıcı isim tarafından ele alınıyor. Bir yapı malzemesinden çok daha fazlası olan, bireylerin hayatla ve birbirleriyle bağlantı kurmasını sağlayan mekanların yapı taşı olan Ytong’un temsil ettiği kavramlar, zanaatkârlar Burak Beceren, Meltem Şahin ve Piknik Works’ün üretimleriyle hayat buluyor.
Ytong’un yaşam alanlarına kattığı altı temel değeri görselleştiren “Sarı İzi”: “dayanıklı”, “güvenli”, “hafif”, “uyumlu”, “çevre dostu” ve “sıcak”; Bu katmanları şehir, mimari ve sanat eksenine oturtuyor.
Burak Beceren çizimlerinde tekrar eden sekanslarla sağlam ve güvenilir bir görsel ritim yaratıyor; İnsani ve doğal bilgileri duygular üzerinden yorumlayan, çevre dostu ve sıcakkanlı olma unvanını taşıyan Meltem Şahin; Hafif ve uyumlu bir anlatımın peşinde, yer ile çizim arasında eğlenceli bir dünya yaratarak çalışmalarını sürdüren Piknik Works, bir mekânın anlam biriktiren alanlara dönüşmesini inceliyor. İkonik Ytong ambalajıyla başlayan sanat yolculuğu, Türkiye’deki Ytong fabrikalarında, Ytong eserlerinin dağıtıldığı şehirlerde, eserlerin taşındığı araçlarda ve Ytong eserlerinin kullanıldığı şantiyelerde insanlarla buluşuyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kent yaşamına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.
Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 60 yıl önce Bülent Demiren önderliğinde büyük idealler, fedakarlık ve inançla kurulan Türk Ytong’un dünyanın en büyük Ytong üreticisi olmasından gurur duyduklarını paylaştı. Bugün. 2023 yılının kendileri için çok daha değerli bir özelliği olduğunu vurgulayan Hinginar, “Türk Ytong’unun 60. yıl dönümünün bizim için taşıdığı anlam ve değerin ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde çok daha özel bir anlam taşıyor. Bu iki değerli yıldönümünün çakışması nedeniyle çok özel bir projeye imza atmak istediklerini belirtti. Fethi Hinginar, üstün kaliteli, yenilikçi ve özgün ürünleriyle tüm dünyada değişmeyen ve sağlam bir algıya sahip olan markalarının, Türkiye’de 60. yılında yine fark yarattığını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında çağdaş yaşamı, mimari kültürü, çevreye ve doğaya saygıyı sanatla birleştirerek kent yaşamına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını söyledi.
Bir yılı aşkın dikkatli ve titiz bir çalışmanın sonucu.
Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak Ytong’un Türkiye’de çok güçlü bir marka algısına sahip olduğunu paylaştı. Sarı renkle özdeşleşen Ytong markasının yaratıcı sanat eserleriyle şehrin her köşesinde var olmasını ve şehir kültürüne değer katmasını ancak lider bir markanın sağlayabileceğinin altını çizdi. Tolga Öztoprak şunları söyledi: “Türk Ytong, enerji tasarrufu, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği gibi alanlarda yenilikçi özellikleri ve çevre dostu ürünleri sayesinde binalarda konforlu, güvenli ve ekonomik yaşamın temel taşı olarak kabul edildi. 60. yılımızı yaratıcı ve cesur bir çalışmayla kutlamak istedik. “Sarı İzi” projesini Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü dikkate alarak bir yılı aşkın titiz ve titiz bir çalışma sonucunda hayata geçirdik” dedi.
Sergi Aralık ayında Bomontiada’da başlayacak
Sarının İzi projesi ikinci etapta mekansal bir stant deneyimine dönüşecek. Sanatçıların “Sarı İz” için ürettiği eserler 02 – 10 Aralık2023 arası Bomontiada ‘da sanatseverlerle buluşacak. Malzeme, sanat ve tasarımın birbiriyle ve izleyiciyle diyaloga gireceği bu mekan, Ytong’un mekan yaratmada temel aldığı değerlere referans verecek. Yaşam alanı olarak tasarlanan bu deneyim alanı, standa paralel olarak çeşitli konuşma ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı