Haber

FETÖ Üyesi Arif Oktay Eser Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden 7 yıldır aranan eski birinci sınıf emniyet müdürü Arif Oktay Eser, hakkında yakalama kararı çıkarıldığından haberi olmadığını iddia etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eser, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcı tarafından sözü alınan şüpheli Eser, dün akşam sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen FETÖ zanlısı Eser, soruşturma belgesinde ileri sürüldüğü üzere örgütün şifreli iletişim programı ByLock kullanmadığını söyledi.

Eski bir emniyet müdürü olarak örgüt hiyerarşisinde yer almadığını ve yasa dışı bir oluşuma karışmadığını savunan Eser, adresinde ele geçirilen büyük miktardaki döviz ve paranın kendisine ait olduğunu belirtti.

Bugüne kadar bilinen adreslerinde kalmaya devam ettiğini, hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını bilmediğini savunan Eser, bu süreçte saklanmadığını ileri sürdü.

Sahte pasaport ve geçersiz kimlikle yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün firari FETÖ’cüleri yakalamak üzere oluşturduğu özel tim, terör örgütü üyeliği ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 7 yıldır aranan eski birinci sınıf emniyet müdürü Arif Oktay Eser’in peşine düştü. sürekli adres değiştirdiği ve kendini gizlemek için kılık değiştirdiği öğrenildi. Uzun süreli takip sonucunda Eser’in örgütün verdiği sahte pasaport ve sahte kimlikle yurt dışına kaçacağı öğrenilen ekipler, Eser’i saklandığı adreste yakaladı.

Eser’in üzerinde ve adresinde yapılan aramada 2 adet sahte kimlik ve pasaport, FETÖ’nün simgesi olarak bilinen 1 ABD doları, yüklü miktarda döviz, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

haber-dinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu