Haber

Hizbullah lideri Nasrallah’tan İsrail’e sert uyarı

Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, İsrail’in büyük bir savaşa neden olacak bir hata yapması halinde uçuruma sürükleneceğini ve yok olacağını savundu.

Nasrallah’ın İsrail’in Güney Lübnan’dan çekilmesinin 23. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşma Al-Menar televizyonunda yayınlandı.

Nasrallah, konuşmasında İsrail Askeri İstihbarat Şefi Aharon Khaliva’nın “Hizbullah hata yapmaya çok yakındır ve bu bölgesel bir savaşı tetikleyebilir” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

“Yanlış hesap yapmayın. Bölgede büyük bir savaşa yol açacak en ufak bir hata sizi uçuruma ve yıkıma sürükler. Rastgele büyük bir savaş her yeri yutar. Meydanları, tarlaları dolduracak yüzbinlerce savaşçımız var.” Nasrallah, İsrail’in duvarların ve silahların arkasına saklandığını, ülke içinde parçalanmış olduğunu ve Filistin halkıyla herhangi bir müzakerede şartlarını dikte etmekten aciz olduğunu iddia etti.

İsrail Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva da 22 Mayıs’ta katıldığı bir konferansta Hizbullah’ın hata yapmaya çok yaklaştığını ve bunun bölgesel bir savaşı tetikleyebileceğini söyledi.

Hizbullah’ın askeri tatbikatı

Hizbullah, 21 Mayıs Pazar günü Lübnan’ın güneyinde İsrail sınırına yakın Nabatiah şehrinde askeri tatbikat düzenledi.

Hizbullah’ın aktif olduğu Nabatiye’nin Er-Reyhan bölgesindeki dağlık alanda gerçekleştirilen tatbikatta çok sayıda hafif ve ağır silah kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu