Haber

Kapıkaya Doğa Sporları Festivali’nde Paraşütçü Kazaları

Kapıkaya Doğa Sporları Şenliğine paraşütçü kazaları damga vurdu

Havada can pazarı: Paraşütçü kollarla hayata tutunan yolcu

SAMSUN – Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali’ne paraşütçü kazaları damga vurdu. Paraşütçü ile uçan yolcunun bacak kolonları bağlanmayınca kollarından havada asılı kaldı. Paraşütün halatlarına tutunarak kurtulan yolcu korkulu anlar yaşadı.

Bu yıl 5.’si Bafra’da düzenlenen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali’nin paraşüt aktivitelerinde yürek burkan birçok olay yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir paraşütçü, yolcusu ile uçarken yolcunun ayak kolonları birbirine bağlı olmadığı için paraşütü yolcunun kollarından tutarak yaklaşık 60 metre yükseklikten düşmekten son anda kurtuldu. Dakikalarca havada inecek yer arayan paraşüt pilotu paniğe kapıldı. Hızla yere inen paraşüt pilotu ve yolcusunun yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. O sırada olay yerinde bulunan Ulusal Medikal Kurtarma Grubu, yere inen paraşüt pilotu ve yolcuya gerekli müdahaleyi yaptı. Yolcu, sağlık ekiplerince Bafra Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu da oldu

Festivalin diğer gününde meydana gelen olayda hava kararmadan tüm yamaç paraşütçüleri iniş yapmasına rağmen bir yamaç paraşütçüsü iniş yapamadı. Akşam karanlığında paraşütüyle havada kalan sporcu büyük paniğe neden oldu. Ekin Uzunlar konseri için kurulan sahnenin ışıkları gökyüzüne çevrilerek genç kız yönlendirilmeye çalışıldı. Kızın düşme ihtimaline karşı AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye geldi. Sahneden yapılan anonslarla yönlendirmeye çalışan paraşütçü için endişeli bir bekleyiş başladı. Yamaç paraşütçü kız yaklaşık 2 saat bekledikten sonra güvenli bir şekilde iniş yapabildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan genç kızın uzun süre havada kaldığı için çok üşüdüğü ve korktuğu öğrenildi.

haberbahcesaray.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu