Haber

Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasında Birinci Olan Öğrencilere Ödül

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ‘Sağlıkta Yapay Zeka’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Önce takdim etti.

TEKNOFEST kapsamında Atatürk Havalimanı’nda 23 farklı yarışma düzenleniyor. Bunlardan biri de ‘Sağlıkta Yapay Zeka’ yarışması. Yarışta birinci olan Koç Üniversitesi öğrencileri ödüllerini aldı. Özellikle kanser teşhisinde kanser teşhisini kolaylaştıran bir yazılımla birinci olan üniversite öğrencilerine Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Önce tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından ilk olarak soruları yanıtlayan Başkan, “Gençler sağlık alanında teknoloji geliştirdiğinde bu alana ilgi duyan tüm firmalara destek oluyorlar. Biz onlara aracı oluyoruz. Onlara yapabileceğimiz en büyük ödül aslında kendilerini geliştirmek. birlikte yaptıkları çalışmalara katkı sağlamak, Türkiye’de kamu tarafından kullanılmasını sağlamak ve sonrasında dünya pazarlarına açılıp oyuncu olmak bizim en büyük ödülümüz olacak, onların da olacak. Bunu yaparak Türkiye’ye ödül veriyoruz.Savunma sanayisinin yanı sıra sağlık sektöründe de gelişmek ve dünyada değerli bir oyuncu olmak istiyoruz.Yeterince fırsat alanımız var” dedi.

Öncelikle fırsat alanımız; 2020 covid pandemisinden sonra, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler sağlık sistemlerini eski haline getirmeye karar verdiler. Ancak bu pandemi sürecinde çok başarılı bir süreç geçirdik. ve Türkiye dikkat çekmeye başladı. Bu nedenle Türkiye’nin sağlık aktörleri ve departman aktörleri ile daha çok çalışmak istiyorlar. Bunu fırsata çevirerek sağlık sektörünün yanı sıra savunma sanayisinde de söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

Yarışmada birinci olan ekipten Koç Üniversitesi öğrencisi Mehmet Dağhan Namlıoğlu, “4 adet görseli alıp ayrı ayrı işleyip modele veren bir program hazırladık. Bu program hastalarımızın bira skoru dediğimiz, kanser olup olmadıklarını anlamamıza yardımcı olan skoru almamıza yardımcı olur. Erken teşhisten ziyade kanserli hastalarda bazen büyük kitleler olur ve hekim direkt olarak gördüğü için bazen daha küçük bulgular gözden kaçabilir. Bu prosedürel modeller küçük bulguları daha kolay görür. Bu nedenle doktorumuz teşhis koymasına yardımcı oluyor” dedi.

kovancilarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu