Haber

Üniversiteli gençlerin ilk tercihi Sakarya

SAKARYA (İGFA) –Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklandığı andan itibaren gençler “arama” sürecine girdi.

Hayallerindeki bölümleri ve gidebilecekleri şehirleri araştıran öğrenciler, tercihlerinde şehirlerin sosyal dokusunu da ön planda tutuyor. Sakarya, tercih listelerinde adı parlayan illerden biridir. Bu talebin arkasında yeşil, doğa ve zengin bir sosyal yaşam faktörleri yer almaktadır.

Ulaşımda doğru tercih: Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde 30 farklı hat ile ulaşılabilen tüm güzergahlara hizmet veriyor. Bu hatlardan 10 tanesi üniversiteler bölgesinde öğrenciler için çalışıyor. Öğrenciler “Kart54” ile minimum 3,45 TL ücret karşılığında seyahat edebilirler. En son donanıma sahip araçlar maksimum konfor ve yolcu memnuniyeti ile yola çıkıyor.

Tripy, TUBİS ve SAKBİS ile pedal dostu şehir: Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Aziz’in göreve geldiği günden bu yana en önemli bahislerinden biri olan bisiklet şehir markası, kısa sürede şehirde çok pürüzsüz bir noktaya geldi. “500 kilometre bisiklet yolu hedefi” projesi ile şehrin etrafı mavi bisiklet yollarıyla çevrildi. Elektrikli bisiklet Tripy, uzun dönem kiralık TUBİS ve günübirlik kullanım için SAKBİS bisikletleri ile gençler şehrin keyfini doyasıya pedallıyor.

Deniz ve yeşilin buluştuğu şehir: Karadeniz’in en bilinen kıyılarından biri olan Karasu ile Kocaali ve Kaynarca Sahilleri gençlerin ilgisini çekiyor. Büyükşehir Belediyesi tüm kuzey kıyılarında tatilcilere hizmet veriyor. Ayrıca dev bir tesisin yapıldığı yüzlerce kuş türünün uğrak yeri olan su basmış orman Acarlar Taşkın Ovası, baştan aşağı yenilenen doğanın çekim noktası İl Ormanı Tabiat Parkı, Sapanca Gölü ve eşsiz güzelliğiyle dillere destan Maden Çayı bu şehri keyifli kılan coğrafi noktalardan bazıları.

Öğrenciler İçin Kampüs Lokantası: Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmete açılan Kampüs Öğrenci Lokantası, gençlerin en çok tercih ettiği servislerin başında geliyor. Her gün 20 çeşit yemeğin servis edildiği bu restoranda çorba ve pilav 9 TL’den, tavuk yemekleri 20 TL’den satılıyor.

Gençler de burada Sakarya’nın coğrafi işaretli lezzetlerini en kaliteli ve uygun fiyata tadabilirler.

Öğrenci dostu şehir: Önder Ekrem Yüce liderliğinde Büyükşehir, konukları için güzel hizmetleri hayata geçirdi. Kütüphanesi ve uygun fiyatlı her türlü yeme-içme hizmetiyle Kent Park Tesisleri’ne, manzarasıyla kendine hayran bırakan Vagon Kahve Evi’ne ve Uçak Kafe’ye gelen gençler keyifle ve mutlu bir şekilde ayrılıyor. Ayrıca kısa bir süre önce açılışı yapılan ve üretimi tamamen belediyeye bağlı olan Irmak Çikolata, şehirde örneği olmayan büyüleyici konseptiyle gençlerin lezzetleri tatmak ve vakit geçirmek için yeni adresi haline geldi. Bu tesisler öğrencilere indirimli ve ayrıcalıklı hizmetlerle haftanın her günü çalışmaktadır.

Çift katlı aracıyla şehri turluyor: Büyükşehir, doğayı, şehrin tarihini ve sosyal donatı alanlarını misafirlerine en keyifli şekilde anlatmak ve göstermek için Turizm Otobüsünü hizmete açtı. Doğanın içinde yolculuk eden bu otobüs, şehrin simgesi olan Çark Caddesi’nde duruyor, yaylaları, gölleri, şelaleleri ve dereleri gezerek vatandaşlara görsel bir şölen sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi gençlere sanat ve sporun her alanında etkinlikler sunuyor.

Büyükşehir Kültürü programı ile sanatseverler, yazarlar ve sanatçılar belediyeye bağlı kültür merkezi ve sahne alanlarında mutlaka ağırlanıyor. Bisiklet Dostu Şehir ve Avrupa Spor Şehri unvanlarına sahip olan Sakarya BMX, MTB ve Off-Road alanında dünyanın en prestijli yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Heyecanın ve eğlencenin her zaman zirvede olduğu bir şehirden konuşuyoruz…

BAŞKAN EKREM YÜCE’NİN ÖĞRENCİLERE MESAJI

“Sporun, yeşilin, sanatın, kültürün ve kardeşliğin şehri Sakarya kapılarını güzel ülkemize ve dünya öğrencilerine açmıştır. Dostluğun, yardımlaşmanın, dayanışmanın ve sevginin şehrinde kardeşçe yaşayan 1 milyon insan vardır. Eğitim, kültür ve sosyal hayatın her alanında misafirlerimize en iyi seçenekleri sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Sakarya’mız misafirperverdir. Göğsümüz misafirperver insanlar şehridir. Göğüslerimiz onurlu insanlar şehridir, devam edeceğiz.”

haberaglasun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu